BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
- 6 db tojásfehérje
- 420 g porcukor
- 100 g darált dió
- 200 g darált mandula
- 1A tojásfehérjéhez hozzátesszük a porcukrot és takarékon feltesszük melegíteni. Nagyon fontos, hogy intenzíven kavargassuk, mert hamar oda tud égni! A cukor elolvad és folyósodni kezd. Maghőmérővel mérve érje el az 50-55°C-ot. (Kézi próbája: ha beledugjuk az ujjunkat, testünktől melegebbet, csípős meleget kell éreznünk.)
- 2Ezt követően átszűrjük és habverővel kemény habbá verjük, a legmagasabb fordulaton.
- 3A darált mandulát a darált dióval összekeverjük és fakanállal kíméletesen belekeverjük a fehérje habba.
- 4Nyomózsákból (vagy két kanállal) sütőpapíros sütőlemezre, 4-5 centiméteres kis halmokat formázunk, és 120°C-on, 22-25 perc alatt készre sütjük.
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást