BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
- 20 g vanília cukor
- 200 g vaj
- 200 g porcukor
- 4 db tojás
- 125 liszt (bl55)
- 75 g kukoricaliszt
- 4 g őrölt fahéj
- 1 db narancs reszelt héja
- 1 db reszelt citrom héja
- 40 g darált dió
- 40 g darabolt dió
- 120 g vegyes aszalt gyümölcs
- 4 g sütőpor
Allergének:
áttekitése
- 1Meglágyítjuk a vajat, az átszitált porcukorral és vanília cukorral habverő gépben kihabosítjuk. A tojásokat feltörjük, egyesével hozzáadjuk és tovább habosítjuk.
- 2A lisztet, kukoricalisztet, őrölt fahéjat, sütőport, a narancs és citrom reszelt héját, a darált és darabolt diót, az apróra vagdalt aszalt gyümölcsöket összekeverjük. (Ez a gyümölcskenyér aszalt vörös áfonya, szilva, kajszibarack, füge, datolya, mazsola keverékével készült.) Ezt kíméletesen belekeverjük - immár fakanállal - a kihabosított részhez. Sütőpapírral kibélelt sütőformába sütjük 160°C-on, kb. 45 percen keresztül. A sütés végét tűpróbával ellenőrizzük.
- 3Félhűlten fejjel lefele forgatva, a formában hagyva kihűtjük, szeletelés után vaníliás porcukorral hintjük.
- TFélhűlten a formában tartva, és felforgatva hagyjuk tovább hűlni, mert így a kiáramló gőz nem szökik el, a gyümölcskenyér állaga puhább lesz.
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást