BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 140 g porcukor
- 140 g vaj
- 140 g étcsokoládé
- 140 g darált dió
- vaj
- liszt
- áfonyalekvár
Allergének:
áttekitése
- 1Habosra keverjük a tojássárgáját a porcukorral és a vajjal, hozzáadjuk az olvasztott étcsokoládét is (A csoki ne legyen forró!). Ezt is jól elkeverjük, majd kiveszünk ebből a masszából egy csészényit. Ez lesz a krém.
- 2Óvatosan belekeverjük a darált diót, a keményre felvert tojáshabot, és vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformában, bemelegített sütőben megsütjük. Mikor elkészült kiborítjuk, ha kihűlt, kettévágjuk.
- 3Az egyik lapot megkenjük egy vékony réteg áfonyalekvárral, és a félretett krém felével, ráborítjuk a másik lapot, a tetejére rákenjük a maradék krémet.
- TTetejét díszíthetjük tejszínhabbal, pirított mandulaszórással is.
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást