BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
Kekszes alaphoz:
- 50 dkg kekszmorzsa
- 3 ek. kakaópor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 2 dl tej
- 1 ek. rum
Krémhez:
- 30 dkg mascarpone
- 2 dl gyümölcsjoghurt
- 10 dkg tejföl
- 10 dkg porcukor
- 4 dl habtejszín
- 20 g zselatin
Tetejére:
- 15 dkg szőlő
Allergének:
áttekitése
- 1A kekszes alaphoz a darált kekszet a kakaóporral összekeverjük. Egy edénybe a margarint a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a margarin és a cukor elolvadjon.
- 2Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kakaóporos kekszet és a rumaromát. Kapcsos tortaformába tesszük a masszát, szépen elegyengetjük, és félretesszük hűlni.
- 3A krémhez kikeverjük a mascarponét, joghurtot, tejfölt a porcukorral, és beleforgatjuk a keményre felvert habtejszínt. A zselatint kis lángon kevergetve feloldjuk, 3-4 evőkanál krémmel elvegyítjük, majd a többi krémhez adjuk, és ráöntjük a kekszes alapra. Pár órára hűtőbe tesszük.
- 4Díszítésként a szőlőszemeket megmossuk, hosszában kettévágjuk, és virág alakokat készítünk vele a torta tetejére.
- Tséf tipp: Bármilyen szezonális gyümölccsel díszíthetjük!
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást