BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
Alsó réteg
- 20 dkg zabkeksz
- 4 ek. tej
Grízes réteg
- 1 l tej
- 10 ek. gluténmentes gríz
- 20 dkg nádcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg vaj
- 1 ek. kakaópor
Felső réteg
- 20 dkg barackbefőtt
- 20 g zselatin
Allergének:
áttekitése
- 1A zabkekszet tejbe mártogatjuk, és körbe kirakjuk vele a tortaformát.
- 2Grízes réteghez: A tejet megmelegítjük, hozzáadjuk a grízt, vaníliás cukrot, nádcukrot. Folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Amikor készen van, félretesszük hűlni. A kihűlt grízhez adjuk a vajat.
- 3A gríz felét másik tálba tesszük, hozzáadjuk a kakaóport. A kekszalapra kanalazzuk a kakaós krémet, majd befedjük a fehér krémmel.
- 4Felső réteg: A lecsöpögtetett barackbefőttet összepépesítjük. A befőtt levéből 6-7 evőkanállal félreteszünk, amit meglangyosítsuk, majd feloldjuk benne a zselatint. Ezt a pépesített barackhoz adjuk és a torta tetejére simítjuk. Hűtőben pihentetjük 3-4 órán keresztül.
- 5Hűtés után kivesszük a formából, és ízlés szerint díszítjük a torta tetejét.
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást