Kardos Szőlőbirtok & Supreme BorBisztro receptje!
Sütőtök krémleves sült libamájjal
123
szint
60
perc
4
fő
BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
krémleves
- 1 kg hokkaido tök
- 1 l alaplé
- 40 g vaj
- 2 dl tejszín
- 1 db csillagánizs
- 30 g méz
- 2 ág kakukkfű
- őrölt fekete bors
- sópehely
libamáj
- 300 g hízott libamáj
- só
- őrölt színes bors
Kóstólj meg itt!
3909 Mád
Kossuth Lajos u. 19 - 21.Indulás
Kossuth Lajos u. 19 - 21.Indulás
Allergének:
áttekitése
- 1A töknek megmossuk a külsejét, négyfelé vágjuk, magházát kanállal kikaparjuk, meglocsoljuk mézzel, ízesítjük sóval, kakukkfűvel. 175°C sütőben 35-40 perc alatt puhára sütjük. Ha megsült, kanállal kikaparjuk a tök húsát.
- 2Az alaplevet felforraljuk a csillagánizzsal és a friss kakukkfűvel. Kicsit redukáljuk (főzünk el a levéből, hogy a fűszeres ízek koncentráltabbak legyenek), majd átszűrjük. Hozzátesszük a tököt és botmixerrel pépesítjük. A tejszínnel és vajjal újraforraljuk, majd ízlés szerint után ízesítjük.
- 3A libamájat formázzuk, szeleteljük. Forró, tapadásmentes serpenyőben mindkét oldalát elősütjük, ízesítjük sóval borssal.
- 4180°C sütőben 4-6 percig sütjük. Vigyázzunk ne süljön túl!
- TTermészetesen készíthetjük Nagydobosi vagy Kanadai sütőtökből is, de szerintem a japán Hokkaido-val a legjobb. A libamáj izét 1-2 csepp tokaji balzsamecettel még különlegesebbé tehetjük.
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást