Kollonay István
Kollonay István receptje!

Tökös morzsás pite

123 szint
120 perc
1 tepsi
BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOMUGRÁS A BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ
Hozzávalók:
tökös morzsa
  • 75 g finomliszt
  • 50 g vaj
  • 25 g porcukor
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 1 db tojássárgája
  • 80 g tökmag
tökös töltelék
  • 750 g tökpüré
  • 225 g cukor
  • 750 g sütőtök
2 db piskótalap
  • 12 db tojás
  • 240 g cukor
  • 140 g kukoricaliszt
  • 140 g finomliszt
  • 2 késhegynyi sütőpor
  • porcukor
00 értékelés
Értékeld a receptet!
Értékeléshez be kell jelentkezned.
Tökös morzsás pite
00 értékelés
Allergének: áttekitése
  • Glutént tartalmazó gabonafélék
  • Tojás
  • Tej
  • 1
    A tökmagos morzsához a durvára tört tökmagot, a lisztet, sütőport, vajat elmorzsoljuk, hozzátesszük a porcukros tojássárgát, és gyors mozdulattal összegyúrjuk. Nem szabad sokáig gyúrni, éppen csak összeálljon! (Kicsit már-már hullós állagú a sok tökmagtól, de ettől lesz jól morzsálható.) Fagyasztóban dermesztjük.
  • 2
    A dermesztés után lereszeljük a tökmagos "sárga linzer" tésztát, és előmelegített sütőben 170°C-on sütjük. Félhűlten késsel durvára vagdaljuk. Félrerakjuk a díszítéshez.
  • 3
    A tökös töltelékhez a sütőtök húsát kisebb kockákra vágjuk. Sütőpapírral fedett sütőlemezen, szétterítve, 180°C-on 10 percig hőkezeljük, majd 2-szer 5-5 percre átforgatjuk.
  • 4
    A tökpürét a cukorral lekvárfőzéshez hasonlóan forráspontra melegítjük, és rövid ideig azon is tartjuk, majd belekeverjük a lemezen lesütött tök kockákat.
  • 5
    2 db piskótalapot kell készítenünk. Ha ezeket külön sütjük, akkor a piskóta hozzávalóit bekeverés előtt felezzük el! A tojások sárgáját a fehérjétől különválasztjuk. A sárgáját a cukor 1/3 részével kihabosítjuk. A tojásfehérjét habbá verjük, habképződés közben a maradék cukrot fokozatosan, lassan pergessük hozzá. A kettőt kíméletesen összekeverjük, majd a kukoricalisztes-lisztes-sütőporos keverékkel óvatosan egybedolgozzuk.
  • 6
    Sütőpapírral fedett tepsibe lapnak kenjük, meghintjük porcukorral, majd pici pihentetés után előmelegített sütőben 180°C-on kisütjük mindkét piskótalapot.
  • 7
    A tökös töltelék felét az éppen hogy kihűlt piskótalap porcukrozott felületére kenjük, a másik lappal fedjük (cukros felülettel felfelé!), majd a maradék töltelékkel megkenjük. A tökmagos morzsával teljesen befedjük.
  • 8
    Sütőpapírral és sütőlemezzel lefedve pihentetjük, majd szeleteljük.
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást
Válogass mesterszakácsaink receptjei közül!
Találj rá kedvenc ízeidre mestereink konyhájában! Mestercukrászunk - Séfünk - Háziasszonyunk ételötleteiből meríts ihletet, nyűgözd le családod és barátaid! Bátor fűszer kombinációk vagy régi receptek titkai. Regisztrálj oldalunkra, előtted nem lesznek elrejtve!
irány a szakácsok receptjeihez
Bevásárlólista alkalmazás
Töltsd le alkalmazásunkat és könnyítsd meg mindennapjaid!
A jó tervezés biztos siker. Volt már olyan vásárlásod, ami után csalódottan szembesültél azzal, hogy "MÁR MEGINT ELFELEJTETTEM!..." Ne bajlódj a cetlikkel! Töltsd le BEVÁSÁRLÓLISTA alkalmazásunkat és soha többé nincs elfelejtett tétel! A telefonod mindig nálad van, módosítsd a listád bármikor! Ez lesz a háztartásod leghasznosabb alkalmazása.
Bevásárlólista AndroidBevásárlólista IOS