BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
tökös morzsa
- 75 g finomliszt
- 50 g vaj
- 25 g porcukor
- 1 késhegynyi sütőpor
- 1 db tojássárgája
- 80 g tökmag
tökös töltelék
- 750 g tökpüré
- 225 g cukor
- 750 g sütőtök
2 db piskótalap
- 12 db tojás
- 240 g cukor
- 140 g kukoricaliszt
- 140 g finomliszt
- 2 késhegynyi sütőpor
- porcukor
Allergének:
áttekitése
- 1A tökmagos morzsához a durvára tört tökmagot, a lisztet, sütőport, vajat elmorzsoljuk, hozzátesszük a porcukros tojássárgát, és gyors mozdulattal összegyúrjuk. Nem szabad sokáig gyúrni, éppen csak összeálljon! (Kicsit már-már hullós állagú a sok tökmagtól, de ettől lesz jól morzsálható.) Fagyasztóban dermesztjük.
- 2A dermesztés után lereszeljük a tökmagos "sárga linzer" tésztát, és előmelegített sütőben 170°C-on sütjük. Félhűlten késsel durvára vagdaljuk. Félrerakjuk a díszítéshez.
- 3A tökös töltelékhez a sütőtök húsát kisebb kockákra vágjuk. Sütőpapírral fedett sütőlemezen, szétterítve, 180°C-on 10 percig hőkezeljük, majd 2-szer 5-5 percre átforgatjuk.
- 4A tökpürét a cukorral lekvárfőzéshez hasonlóan forráspontra melegítjük, és rövid ideig azon is tartjuk, majd belekeverjük a lemezen lesütött tök kockákat.
- 52 db piskótalapot kell készítenünk. Ha ezeket külön sütjük, akkor a piskóta hozzávalóit bekeverés előtt felezzük el! A tojások sárgáját a fehérjétől különválasztjuk. A sárgáját a cukor 1/3 részével kihabosítjuk. A tojásfehérjét habbá verjük, habképződés közben a maradék cukrot fokozatosan, lassan pergessük hozzá. A kettőt kíméletesen összekeverjük, majd a kukoricalisztes-lisztes-sütőporos keverékkel óvatosan egybedolgozzuk.
- 6Sütőpapírral fedett tepsibe lapnak kenjük, meghintjük porcukorral, majd pici pihentetés után előmelegített sütőben 180°C-on kisütjük mindkét piskótalapot.
- 7A tökös töltelék felét az éppen hogy kihűlt piskótalap porcukrozott felületére kenjük, a másik lappal fedjük (cukros felülettel felfelé!), majd a maradék töltelékkel megkenjük. A tökmagos morzsával teljesen befedjük.
- 8Sütőpapírral és sütőlemezzel lefedve pihentetjük, majd szeleteljük.
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást