BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
kacsacomb
- 6 db kacsacomb
- 15 g szárnyas fűszerkeverék
- 200 g alma
- 200 g vöröshagyma
- 30 g fokhagyma
- 100 g angol zeller
- 100 g sárgarépa
- 4 szál kakukkfű
- 20 g méz
- 100 g kacsazsír
- só
- őrölt fekete bors
sütőtök
- 4 db kanadai sütőtök
- 2 cl olívaolaj
- szál kakukkfű
- szál rozmaring
- sópehely
ragu
- 300 g cukkini
- 300 g alma
- 2 cl olívaolaj
- 50 g teavaj
- 10 db aszalt szilva
- 1 cl fehér balzsamecet
- 2 db zsálya levél
- 2 cl szilvapálinka
- 3 szál petrezselyemzöld
- só
- őrölt fekete bors
Allergének:
áttekitése
- 1A kacsacombhoz a sárgarépát megtisztítjuk, többi hozzávalót alaposan megmossuk, almát, vöröshagymát négyfelé vágjuk, fokhagymát megroppantjuk. A kacsazsírt olvadásig melegítjük, elkeverjük benne a fűszereket, ezzel bedörzsöljük a kacsacombokat egy nagyobb tálban. Ha van lehetőségünk elkészítés előtt pihentetjük 1-2 órát.
- 2Sütőzacskóba tesszük az összes hozzávalót, ízlés szerint fűszerezzük és 130°C sütőben puhára sütjük a combokat. Ha elkészült ne bontsuk ki a zacskót, hűljön abban, mivel még a sütőtökkel együtt fogjuk pirítani!
- 3A sütőtök elkészítése két fázisból áll: először elősütjük, majd a raguval készre sütjük. A tököket 1/3-nál, a magház tetejénél levágjuk, kikaparjuk a magokat, alaposan megmossuk. (A visszamaradt részt félretesszük, ebből később levest vagy pürét is készíthetünk.) Az előkészített tököket meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, rátesszük a friss fűszernövényeket és előmelegített 180°C sütőben kb. 30 percig sütjük. A szálas fűszernövényeket sütés után távolítsuk el!
- 4Addig míg a tökök sülnek, elkészítjük a ragut, amivel majd megtöltjük. A cukkinit és az almát megmossuk, és kockára vágjuk. Egy serpenyőben az olívaolajat és a vajat felhevítjük, hozzáadjuk az előkészített almát, cukkinit, aszalt szilvát. Figyeljünk arra, hogy erős lángon készítsük! Ne főjön, piruljon!
- 5Ízesítsük ízlés szerint sóval, frissen őrölt borssal, finomra vágott zsálya levéllel. Öntsük a szilvapálinkát a serpenyőbe! Ha ügyesek vagyunk a pálinka a hőtől meggyullad, így flambírozzuk a ragut. Vigyázzunk, ez a munkafázis kellő gyakorlatot igényel a biztonságos kivitelezéshez! (Az alkohol az égés során elpárolog és egy különleges, karamellizált ízt ad ételünknek.) A ragu elkészítése maximum 5 perc lehet, hogy a hozzávalók roppanósak maradjanak.
- 6Ha a ragu elkészül 2 db kacsacombot kiveszünk sütőzacskóból, leszedjük a húst a csontról és szálaira szedjük. A tépett húst hozzáadjuk a raguhoz, apróra vágott petrezselyemmel és fehér balzsamecettel ízesítjük, majd beletöltjük az elősütött tökökbe.
- 7A kacsacombokat és a raguval töltött tököket előmelegített 190°C sütőben készre sütjük, pirítjuk.
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást