Solymosi Attila
Solymosi Attila receptje!

Lassan sült kacsacomb sütőtök kehelyben

123 szint
180 perc
4
BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOMUGRÁS A BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ
Hozzávalók:
kacsacomb
  • 6 db kacsacomb
  • 15 g szárnyas fűszerkeverék
  • 200 g alma
  • 200 g vöröshagyma
  • 30 g fokhagyma
  • 100 g angol zeller
  • 100 g sárgarépa
  • 4 szál kakukkfű
  • 20 g méz
  • 100 g kacsazsír
  • őrölt fekete bors
sütőtök
  • 4 db kanadai sütőtök
  • 2 cl olívaolaj
  • szál kakukkfű
  • szál rozmaring
  • sópehely
ragu
  • 300 g cukkini
  • 300 g alma
  • 2 cl olívaolaj
  • 50 g teavaj
  • 10 db aszalt szilva
  • 1 cl fehér balzsamecet
  • 2 db zsálya levél
  • 2 cl szilvapálinka
  • 3 szál petrezselyemzöld
  • őrölt fekete bors
00 értékelés
Értékeld a receptet!
Értékeléshez be kell jelentkezned.
Lassan sült kacsacomb sütőtök kehelyben
00 értékelés
Allergének: áttekitése
  • Tej
  • 1
    A kacsacombhoz a sárgarépát megtisztítjuk, többi hozzávalót alaposan megmossuk, almát, vöröshagymát négyfelé vágjuk, fokhagymát megroppantjuk. A kacsazsírt olvadásig melegítjük, elkeverjük benne a fűszereket, ezzel bedörzsöljük a kacsacombokat egy nagyobb tálban. Ha van lehetőségünk elkészítés előtt pihentetjük 1-2 órát.
  • 2
    Sütőzacskóba tesszük az összes hozzávalót, ízlés szerint fűszerezzük és 130°C sütőben puhára sütjük a combokat. Ha elkészült ne bontsuk ki a zacskót, hűljön abban, mivel még a sütőtökkel együtt fogjuk pirítani!
  • 3
    A sütőtök elkészítése két fázisból áll: először elősütjük, majd a raguval készre sütjük. A tököket 1/3-nál, a magház tetejénél levágjuk, kikaparjuk a magokat, alaposan megmossuk. (A visszamaradt részt félretesszük, ebből később levest vagy pürét is készíthetünk.) Az előkészített tököket meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, rátesszük a friss fűszernövényeket és előmelegített 180°C sütőben kb. 30 percig sütjük. A szálas fűszernövényeket sütés után távolítsuk el!
  • 4
    Addig míg a tökök sülnek, elkészítjük a ragut, amivel majd megtöltjük. A cukkinit és az almát megmossuk, és kockára vágjuk. Egy serpenyőben az olívaolajat és a vajat felhevítjük, hozzáadjuk az előkészített almát, cukkinit, aszalt szilvát. Figyeljünk arra, hogy erős lángon készítsük! Ne főjön, piruljon!
  • 5
    Ízesítsük ízlés szerint sóval, frissen őrölt borssal, finomra vágott zsálya levéllel. Öntsük a szilvapálinkát a serpenyőbe! Ha ügyesek vagyunk a pálinka a hőtől meggyullad, így flambírozzuk a ragut. Vigyázzunk, ez a munkafázis kellő gyakorlatot igényel a biztonságos kivitelezéshez! (Az alkohol az égés során elpárolog és egy különleges, karamellizált ízt ad ételünknek.) A ragu elkészítése maximum 5 perc lehet, hogy a hozzávalók roppanósak maradjanak.
  • 6
    Ha a ragu elkészül 2 db kacsacombot kiveszünk sütőzacskóból, leszedjük a húst a csontról és szálaira szedjük. A tépett húst hozzáadjuk a raguhoz, apróra vágott petrezselyemmel és fehér balzsamecettel ízesítjük, majd beletöltjük az elősütött tökökbe.
  • 7
    A kacsacombokat és a raguval töltött tököket előmelegített 190°C sütőben készre sütjük, pirítjuk.
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást
Válogass mesterszakácsaink receptjei közül!
Találj rá kedvenc ízeidre mestereink konyhájában! Mestercukrászunk - Séfünk - Háziasszonyunk ételötleteiből meríts ihletet, nyűgözd le családod és barátaid! Bátor fűszer kombinációk vagy régi receptek titkai. Regisztrálj oldalunkra, előtted nem lesznek elrejtve!
irány a szakácsok receptjeihez
Mesterszakácsaink
Bevásárlólista alkalmazás
Töltsd le alkalmazásunkat és könnyítsd meg mindennapjaid!
A jó tervezés biztos siker. Volt már olyan vásárlásod, ami után csalódottan szembesültél azzal, hogy "MÁR MEGINT ELFELEJTETTEM!..." Ne bajlódj a cetlikkel! Töltsd le BEVÁSÁRLÓLISTA alkalmazásunkat és soha többé nincs elfelejtett tétel! A telefonod mindig nálad van, módosítsd a listád bármikor! Ez lesz a háztartásod leghasznosabb alkalmazása.
Bevásárlólista AndroidBevásárlólista IOS