Solymosi Attila
Solymosi Attila receptje!

Mangalica szűz, sült almaröszti, chilis almapüré, angol zellerszalma

1 2 3 szint
120 perc
4
BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM UGRÁS A BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ
Hozzávalók:
mangalica szűzpecsenye
  • 800 g mangalica szűzpecsenye
  • 2 cl olívaolaj
  • 80 g teavaj
  • 1 l víz
  • 60 g
  • őrölt színes bors
  • szójaszósz
  • 1 ág rozmaring
almaröszti
  • 800 g Zöldalma
  • 4 db tojás
  • 250 g buzaliszt
  • 6 g sütőpor
  • 1 dl olaj
  • 2 db bazsalikomlevél
chilis almapüré
  • 300 g Zöldalma
  • 40 g méz
  • 1 db chili paprika
  • 30 g vaj
zeller szalma
  • 160 g zellerszár
  • 40 g
  • 40 g cukor
  • 1 db citrom
0 0 értékelés
Értékeld a receptet!
Értékeléshez be kell jelentkezned.
Mangalica szűz, sült almaröszti, chilis almapüré, angol zellerszalma
0 0 értékelés
Allergének: áttekitése
  • Tojás
  • Tej
  • Zeller
  • 1
    A hártyáktól megtisztított húst 6%-os sóoldatban, minimum 90 percet ártatjuk, majd hideg vízzel átmossuk, és szárazra töröljük. Forró serpenyőben az olíva olajon a húst körbesütjük.
  • 2
    Hozzáadjuk a vajat, a friss rozmaring ágat, színes borsot őrlünk rá és kanállal még locsolgatva sütjük 2 percet. Vigyázzunk ne legyen túl forró a serpenyő, a vaj nehogy megégjen! Meglocsoljuk szójaszósszal, és a hús vastagságától függően 180°C sütőben 8-12 percig sütjük, majd letakarva még pihentetjük pár percet.
  • 3
    Az alma magházát kiszúrjuk, keverőtálba reszeljük egy nagy lyukú reszelővel. Hozzáadjuk a lisztet, tojást, durvára vágott bazsalikomot, sütőport, sózzuk ízlés szerint, majd jól elkeverjük. A liszt mennyisége függ az alma lédússágától.
  • 4
    Sütés előtt ne sokat hagyjuk állni, ne engedjen az alma levet! Kevés olajon, közepesen forró serpenyőbe evőkanállal kis halmokat helyezünk és kb. 1,5 centiméteresre lapítjuk. Elősütjük világos aranybarnára, majd tepsibe rakva 180°C sütőben 5-10 perc alatt készre sütjük.
  • 5
    A chilis almapüréhez az almát meghámozzuk, 4 felé vágjuk, magházát kivágjuk. Fél liter vízben a mézzel elkeverve, közepesen puhára főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük, a főző lében a chilit főzzük 3-5 percig. Ne főzzük puhára! Kivesszük, a héját lehúzzuk, kettévágjuk, a magházat kiskanállal kikaparjuk, a chilit kis kockákra vágjuk. A forró főtt almát botmixerrel pürésítjük, szűrőn átszűrjük, hozzáadjuk a vajat és a chilit, majd jól elkeverjük. Ízlés szerint sóval ízesítjük.
  • 6
    A zellerszárat megmossuk, vékony szalmára vágjuk. 8 dl vízbe tesszük a sót, cukrot, a citrom reszelt héját és levét, majd felforraljuk. A felforrt lébe szűrővel beleengedjük a zellerszalmát fél percre, majd jeges vízben rögtön lehűtjük, így roppanós marad.
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást
Válogass mesterszakácsaink receptjei közül!
Találj rá kedvenc ízeidre mestereink konyhájában! Mestercukrászunk - Séfünk - Háziasszonyunk ételötleteiből meríts ihletet, nyűgözd le családod és barátaid! Bátor fűszer kombinációk vagy régi receptek titkai. Regisztrálj oldalunkra, előtted nem lesznek elrejtve!
irány a szakácsok receptjeihez
Mesterszakácsaink
Bevásárlólista alkalmazás
Töltsd le alkalmazásunkat és könnyítsd meg mindennapjaid!
A jó tervezés biztos siker. Volt már olyan vásárlásod, ami után csalódottan szembesültél azzal, hogy "MÁR MEGINT ELFELEJTETTEM!..." Ne bajlódj a cetlikkel! Töltsd le BEVÁSÁRLÓLISTA alkalmazásunkat és soha többé nincs elfelejtett tétel! A telefonod mindig nálad van, módosítsd a listád bármikor! Ez lesz a háztartásod leghasznosabb alkalmazása.
Bevásárlólista Android Bevásárlólista IOS