BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
tészta
- 500 g liszt
- 3 db tojássárgája
- 50 g friss élesztő
- 3 dl tej
- 150 g cukor
- 100 g sütőmargarin
- 1 db reszelt citrom héja
- vaj
- olaj
töltelék
- dió
- őrölt fahéj
- cukor
- mazsola
sodó
- 500 ml tej
- 1 csomag vaníliacukor
- 6 ek. kristálycukor
- 3 db tojássárgája
- 1 ek. liszt
Allergének:
áttekitése
- 1Az élesztőt fél dl langyos, cukrozott tejben pár perc alatt felfuttatjuk. A tésztához való alapanyagokat (a vaj és olaj kivételével) a felfutott élesztővel alaposan összedolgozzuk.
- 2A tölteléket ízlés szerint elkészítjük.
- 3Az elkészített tészta masszából kis golyókat szaggatunk, amiket olajba, majd a diós töltelékbe forgatunk, és egy vajjal kikent sütőtálba vagy tepsibe helyezzük azokat. Előmelegített sütőben 180°C-on aranybarnára sütjük.
- 4Míg sül a tésztánk, készítsük el a vanília sodót: A tejet a vaníliacukorral és 3 evőkanál cukorral felfőzzük, közben a tojássárgáját, a maradék 3 evőkanál cukrot és lisztet, pici tejjel habosra keverjük. Ezt a habot óvatosan, a már felforrt tejbe csurgatjuk és gyakori keverés mellett készre főzzük.
- 5A megsült aranygaluskát tálaláskor vanília sodóval öntsük meg!
- TTekintsd meg további ételfotóimat!
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást