BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
tészta
- 500 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 ek. zsír
- 250 g sütőmargarin
- 100 g porcukor
- 4 db tojássárgája
- 2 ek. tejföl
töltelék
- 2 kg reszelt alma
- 1 db citrom
- 4 db tojás
- őrölt fahéj
- 4 cukor
- vaj
Allergének:
áttekitése
- 1Az almát kevés vajon megpároljuk, meglocsoljuk a kifacsart citrom levével. Édesítjük cukorral, fahéjjal ízlés szerint fűszerezzük.
- 24 tojásból habot verünk, a kihűlt alma töltelékhez keverjük.
- 3A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Az így kapott tésztát kettéválasztjuk és két lapot nyújtunk.
- 4Az első tésztalapra zsemlemorzsát szórunk, a megpárolt kész tölteléket rátesszük, majd befedjük a másik tésztalappal. Megszurkáljuk villával, hogy a gőz tudjon eltávozni sütés közben, majd megkenjük egy felvert tojással.
- 5Előmelegített sütőben, 180°C fokon addig sütöm míg szép színe nem lesz.
- TTekintsd meg további ételfotóimat!
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást