BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 350 g liszt
- 1 db tojás
- só
- őrölt fahéj
- cukor
- 100 g vaj
- 250 g zsemlemorzsa
- porcukor
- 1 kg szilva
Allergének:
áttekitése
- 1A burgonyát héjastól sós vízben megfőzzük. Ha kihűlt, megtisztítjuk, burgonyatörőn áttörjük. Adunk hozzá csipet sót, egy tojást és annyi lisztet, amennyit a burgonya felvesz. Vigyázzunk, ne legyen túl kemény a tésztánk!
- 2Kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, majd 10x10 cm-re vágjuk a tésztát. Közepébe szilvát teszünk, amit megszórunk fahéjas cukorral, széleit összecsippentjük, majd kezünkkel gombóc formára igazítjuk. (Ha kisebb szilváink vannak, mehet bele egész szem, ha nagyok, akkor félbe vágjuk.)
- 3Felteszünk egy lábasban vizet forrni, közben elkészítjük a pirított zsemlemorzsát. A vajat serpenyőben megmelegítjük, hozzáadjuk a zsemlemorzsát. Addig kavargatjuk, míg szép aranybarnára nem pirul.
- 4A már forrásban lévő vízbe 6-8 gombócot teszünk. Ha feljön a víz tetejére, még további 3-4 percig főzzük. Szűrőkanál segítségével kivesszük a vízből a megfőtt gombócokat és megforgatjuk az előzőleg elkészített pirított zsemlemorzsában.
- 5Tálaláskor meghintjük porcukorral és jóízűen belakmározunk belőle.
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást