BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
paradicsomszósz
- 400 g passzírozott paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 30 g sárgarépa
- 1 tk. szárított oregánó
- 1 tk. szárított bazsalikom
- tengeri só
- olívaolaj
spagetti
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 1 db tonhalkonzerv (olívaolajos)
- 2 db szardellafilé
- 400 g spagetti tészta
- 8 db bazsalikomlevél
- 1 késhegynyi pepperoni
- tengeri só
- őrölt fekete bors
Allergének:
áttekitése
- 1Hámozzuk meg a hagymát és a répát, vágjuk apró kockákra, olívaolajon pároljuk közepes hőfokon puhára kb 10-15 perc alatt. Adjuk hozzá a passzírozott paradicsomot, fűszereket. Sózzuk és főzzük össze. A tűzről lehúzva botmixerrel pépesítsük a nagyobb darabban maradt zöldségeket.
- 2Felezzük meg a fokhagymagerezdeket, és vágjuk karikára a hagymát. Öntsük a tonhalról az olívaolajat egy serpenyőbe, és hevítsük fel. Pirítsuk meg benne a fokhagymát, a hagymakarikákat és a szardellafilét.
- 3Adjuk hozzá a paradicsomszószt, majd a tonhalat. Sózzuk, borsozzuk, és ha pikáns szószra vágyunk, akkor egy csipet pepperonival is fűszerezzük. Vegyük ki a fokhagymadarabokat a szószból.
- 4Forraljuk fel a főzővizet, sózzuk meg, majd tegyük bele és főzzük al dentére a tésztát.
- 5Szűrjük le a tésztát, fogjunk fel valamennyit a főzővízéből. Tegyük a tésztát és négy bazsalikomlevelet a szószba, és adjunk hozzá kb. 8 evőkanállal a főzővízből. Tegyük mélytányérokra a spagettit, és díszítsük a maradék bazsalikomlevelekkel.
- TA halas tésztához Olaszországban nem esznek parmezánt. Fokozhatjuk az ízeket és gyorsíthatjuk az étel elkészítését, ha van a kamránkban "Nápolyi paradicsomszósz".
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást