BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
paradicsomszósz
- 400 g passzírozott paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 30 g sárgarépa
- 1 tk. szárított oregánó
- 1 tk. szárított bazsalikom
- tengeri só
- olívaolaj
spagetti
- 400 g spagetti tészta
- 100 g fekete magozott olívabogyó
- 2 tk. kapribogyó
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 4 db szardellafilé
- 1 kk. pepperoni
- petrezselyemzöld
- tengeri só
- őrölt fekete bors
Allergének:
áttekitése
- 1Hámozzuk meg a hagymát és a répát, vágjuk apró kockákra, olívaolajon pároljuk közepes hőfokon puhára kb 10-15 perc alatt. Adjuk hozzá a passzírozott paradicsomot, fűszereket. Sózzuk és főzzük össze. A tűzről lehúzva botmixerrel pépesítsük a nagyobb darabban maradt zöldségeket.
- 2Készítsük elő az olívabogyókat, mossuk le a sót a kapribogyókról. Aprítsuk fel a fokhagymát, és fonnyasszuk meg az olívaolajon. Adjuk hozzá a szardellafiléket, és hagyjuk szétmállani őket. Ezután öntsük rá az elkészített paradicsomszószt, az olíva- és a kapribogyót. Fűszerezzük a szószt még oregánóval és pepperonival. Főzzük alacsony hőmérsékleten mintegy 10 percig.
- 3Közben tegyük fel a vizet főni, sózzuk meg, és ha már forr, rakjuk bele a tésztát, és főzzük al dentére.
- 4A spagettit szűrjük le és tésztaszedő kanállal egyenesen a szósszal teli serpenyőbe szedhetjük a lábosból. Adjunk még hozzá 0,5 deciliter főzővizet, és keverjük össze a spagettit a szósszal. Szórjuk meg a tésztát frissen aprított petrezselyemzölddel.
- TGyorsíthatjuk az elkészítést és tökéletesíthetjük az ízeket ha van a kamránkban "Nápolyi paradicsomszószunk".
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást