BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
paradicsomszószhoz
- 400 g passzírozott paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kk. tengeri só
- 1 kk. szárított oregánó
- 1 kk. szárított bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- extra szűz olívaolaj
padlizsánhoz
- 2 db padlizsán
- 4 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 marék bazsalikomlevél
- 200 g bivalymozzarella
- 200 g rigatoni tészta
- 40 g parmezán sajt
- tengeri só
- őrölt fekete bors
Allergének:
áttekitése
- 1Egy serpenyőben kevés olívaolajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, hozzáadjuk passzírozott fokhagymát, a passzírozott paradicsomot és fűszereket. Lassú tűzön, rövid ideig összefőzzük.
- 2Közben mossuk meg a padlizsánokat, és főzzük sós vízben szárral együtt 10 percig. Főzés után tartsuk hideg víz alá, majd hosszában vágjuk félbe. Távolítsuk el a magos középső részt egy kanállal.
- 3Osszunk el egyenletesen az elkészített paradicsomszósz felét egy sütőedényben, és tegyük rá a fél padlizsánokat. Kenjük meg a belsejüket olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és rakjunk rá friss bazsalikomleveleket.
- 4Kapcsoljuk a sütőt légkeverésre, és melegítsük elő 200 fokra. Míg melegszik a sütő, forraljunk fel vizet, sózzuk meg, tegyük bele a tésztát, és főzzük al dentére.
- 5A leszűrt tésztát keverjük össze a megmaradt paradicsomszósszal és a kis kockákra vágott mozzarellával, és töltsük meg ezzel a masszával a padlizsánokat. A tetejére reszeljünk parmezán sajtot, majd süssük 20 perc alatt készre a 200'C-ra előmelegített sütőben.
- THa van elkészített fűszeres paradicsomszószunk (pl. Nápolyi paradicsomszósz), akkor gyorsabban elkészíthetjük ezt az ételt.
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást