BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
leveshez
- 700 g rebarbara
- 25 g gyömbér
- 1.1 l víz
- cukor
- méz
- 2 dl tejszín
- citrom
tálaláshoz
- 250 g tejföl
- 2 ek. porcukor
- 1 tk. vanília kivonat
- 2 marék kókuszchips
Allergének:
áttekitése
- 1A megtisztított, felaprított rebarbarát felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a reszelt gyömbért, majd feltesszük főni. Néhány perc alatt puhára főzzük a rebarbarát.
- 2Az egészet alaposan összeturmixoljuk, hogy selymes állaga legyen.
- 3Ekkor még melegen belekeverjük a cukrot/mézet (összesen kb. 150g, közben kóstolgassuk, hogy jó-e), valamint a tejszínt! Végül néhány csepp citromlével ízesítjük. Én át szoktam szitán passzírozni, hogy meg selymesebb legyen! Tegyük a hűtőbe néhány órára.
- 4A vaníliás tejfölhöz keverjük össze a tejfölt a porcukrot valamint a vanília kivonatot!
- 5Tálaláskor halmozzunk a levesre egy-két kanál vaníliás tejfölt, majd szórjuk meg pirított kókuszchips-szel. Én most ribizlivel tálaltam!
- TTekintsd meg további ételfotóimat!
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást