BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
tésztához
- 200 g vaj
- 200 g cukor
- 1 dl tej
- 2 db tojás
- 600 g liszt
- 12 g sütőpor
- 20 g vanília cukor
krémhez
- 80 g vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 200 g cukor
- 200 g vaj
- 2 dl habtejszín
alma töltelékhez
- 2.5 kg alma
- cukor
- 2 kk. őrölt fahéj
Allergének:
áttekitése
- 1A lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. A jól kidolgozott tésztát 3 egyenlő részre osztjuk.
- 2Gáztepsi nagyságúra nyújtjuk, szilikonos sütőpapírra tesszük és a felfordított tepsi hátán mind a három lapot szép világosra sütjük. Kb. 10 perc 170'C-os sütőben (de ez sütőfüggő).
- 3Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, hozzáadjuk ízlés szerint a cukrot, fahéjat, majd megdinszteljük, és kihűtjük.
- 4A tejből, cukorból, pudingporból folyamatos kevergetéssel sűrű pudingot főzünk. A vajat apró kockára vágjuk és a forró pudinghoz keverjük.
- 5A habtejszínt (nem növényi!) kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémhez keverjük.
- 6Tészta összeállítása: az első lapon egyenletesen elsimítjuk az alma tölteléket, majd rátesszük a következő lapot, ezt megkenjük a vaníliás krémmel, befedjük a harmadik lappal.
- 73-4 órára hűtőszekrénybe tesszük, de legjobb egy éjszakára, hogy a lapok megpuhuljanak és szépen tudjuk szeletelni. Tetejét porcukorral megszórjuk.
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást