BEVÁSÁRLÓ LISTÁHOZ ADOM
Hozzávalók:
hús
- 600 g sertés tarja
- 30 g sertészsír
- só
- durvára tört színes bors
- friss rozmaring
burgonyás nokedli
- 500 g burgonya
- 100 g vöröshagyma
- 50 g paradicsom
- 50 g tv paprika
- 40 g sertészsír
- 1 gerezd fokhagyma
- petrezselyemzöld
- só
- fűszerpaprika
- őrölt fekete bors
- alaplé
- 1A húst 4% sóoldatba tesszük 2 órára, ha eltelt az idő hideg vízzel átmossuk bekenjük a zsírral megszórjuk a durva szemű borssal és a finomra vágott rozmaringgal együtt alufóliával szorosan formázzuk. 130'C fokos sütőben 2 óra alatt puhára sütjük.
- 2Közben a körethez a finomra vágott vöröshagymát a zsíron üvegesre pároljuk, paradicsomot, paprikát apróra vágva fokhagymát zúzva hozzátesszük, tovább pároljuk, fűszerezzük. Belekerül a burgonya, annyi alaplét öntünk rá, hogy ellepje, és készre főzzük.
- 3Hagyományos módon nokedlit készítünk és a paprikás burgonyával összekeverjük, ha szükséges még, ízesítsük.
- 4A tálalás előtt a tarját 2 cm vastagra szeleteljük, a köretet formázzuk.
Hozzászólások (0):
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
Még nem írtak hozzászólást