A Cvekedli sikersztori...

A Cvekedli sikersztori...

2022. december 14.

immár 1,5 éve menetelnek előre a Gabulya fivérek. Sokan írtak már róluk, híre ment annak a minőségnek, amit képviselnek. Az eddigi legnagyobb elismerést 2022-ben kapták meg: az Audi-Dining Guide Top 100 Étteremkalauz szakmai lapjának, egy a "Top 10 vidéki éttermet" bemutató rangsorába bekerült +1, a Cvekedli Tésztabár - Nyíregyháza lett.

„Aki tudja mi az, annak azért: aki nem, annak azért.” a nyíregyházi tésztabár alapítóinak szlogenje a klasszikus káposztástészta nevére utal, ami a német zweckerl szóból ered, és feltételezhetően a zwicken („csíp”) ige származéka, így eredetileg laposra gyúrt tésztából, kézzel csipkedett darabkákat jelentett, amit vagdalt és párolt káposztával ízesítettek.
"Aki tudja" mi is a cvekedli, az biztosan kóstolta már édesen, vagy borsosan, "aki nem" tudja milyen étel is ez, annak bátran ajánljuk a nyíregyházi Cvekedli tésztabárt megalapító testvérpár Gabulya Eric Sebastian és Gabulya Máté tálalásában: Ők mézzel párolt káposztával, karamellizált hagymával, borssal, nagykocka tésztával készítik, a vendégek és gasztronómia felé nyújtott legmagasabb szintű szakmai alázattal. Ételeikkel új élményt adnak, mindemellett nosztalgikus emlékeket ébresztenek a kóstolóban.