Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Spanyol stefánia




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma
- 1 evőkanál ribiszkeíz
- 1 kanál paradicsompüré
- 10 dkg sárgarépa
- 1 kg Stefánia
- 8 dkg fehérrépa
- 1 db babérlevél
- 1 dl olaj
- 3 dkg liszt
- 2 dl vörösbor
- 2 db narancs
- 12 db gombafej
- 10 dkg füstölt szalonna
Elkészítés:
A húst felszeleteljük, kicsit kiverjük, megsózzuk, borsozzuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, kiolvasztjuk. Töpörtyűjét kiszedjük, teszünk hozzá kevés olajat, ezen hirtelen átsütjük a hússzeleteket, és félretesszük. A pecsenyezsiradékban megpirítjuk a felszeletelt zöldséget, az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, fokhagymát, babérlevelet, megszórjuk liszttel. Felöntjük vörösborral, kevés vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk. A hússzeleteket kiszedjük, mártását ízesítjük 1 narancs levével, 1 kanál ribizli lekvárral. A narancs apróra vágott héját megfőzzük, leöntjük 1 pohár konyakkal, és hozzáadjuk. Tálalásnál minden hússzeletre egy-egy heghámozott narancsszeletet, közepére egy sült gombafejet helyezünk, és körülöntjük a forró mártással.
Főzz olcsón
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+