Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Uborkakrémleves




Feltöltötte: ,

Vega étel



Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 8 dl leves
- 45 dkg kígyóuborka
- 10 dkg laktózmentes margarin
- 2 dl laktózmentes tej
- 1 db tojássárgája
- 3 ek liszt
- 1 csokor zöldhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- fél citrom leve
-
- bors
- 1 dl főzőtejszín (növényi)
Elkészítés:
A levesbe rakd bele a megmosott, felszeletelt uborkát akár meghámozva, akár nem. A különbség leginkább a színében mutatkozik meg, ízben nem nagy az eltérés. A vajból világos színű rántást készíts, öntsd fel a levessel, add hozzá a felszeletelt uborkát. Tedd bele a fokhagymát! Főzd meg jól, és amikor kész, mixeld. Majd öntsd hozzá a tejet, és ismét forrald fel. Ízesítsd, majd add hozzá a tejszínt és a tojássárgáját, de már ne forrald fel. Tálaláskor szórd rá az aprított zöldhagymát és csepegtess rá pár csepp citromlevet.
Főzz olcsón
Görög paradicsommártás
A felhevített olajban megdinsztelem az apróra vágott hagymát. A paradicsomokat meghámozom, feldarabolom és a hagymára teszem. Sózom, borsozom, majd ké...
Diós joghurtos almasaláta
A mazsolát langyos tejbe áztatjuk. A diót durvára vágjuk, majd egy serpenyőben kissé átpirítjuk. Az almát meghámozzuk, magházát kivesszük, és vé...
Csípős pác
A hozzávalókat rakd bele a robotgépbe, és zúzd pépessé. Kend be vele a hússzeleteket, és hagyd állni őket a hűtőben pár óráig. A recept 4-5...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+