Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Narancsos comb




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 50 dkg comb vagy lapocka
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
- 3 evőkanál olaj
- 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl tejszín
- 1 db narancs
- 1 teáskanál liszt
Elkészítés:
A húst mosás és leszárítás után felszeleteljük, ezután húskalapáccsal gyengén kiverjük. Sózzuk, és forró olajon mindkét oldalát átsütjük. Szaftjából kivéve félretesszük. A visszamaradt pecsenyelében megfonnyasztjuk a tisztított és nagyon apróra vágott vöröshagymát, beleszórjuk a fehér borsot, a narancs sárga reszelt héját, belecsorgatjuk kicsavart levét és még 2 dl vizet, megsózzuk, majd a húst visszatéve, fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, behabarjuk a liszttel elkevert tejszínnel. Még egyszer felforraljuk, és a finomra vágott petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk. Kitűnően illik mellé a burgonyafánk vagy a burgonyakrokett.
Főzz olcsón
Fokhagymás sárgaborsókrém leves
A sárgaborsót megmossuk, majd sós, ételízesítős vízben félig puhára főzzük. A vízbe teszünk három gerezd fokhagymát, amitől még pikánsabb í...
Házias májgombócleves
A vizet feltesszük egy lábasban főni, sózzuk, borsozzuk ételízesítővel ízesítjük, majd beletesszük a karikára vágott burgonyát,és sárgarépát...
Magvas, rozsos kenyér
Az élesztőt szétmorzsoljuk, és 1 dl langyos vízben feloldjuk. Belekeverünk két evőkanál rozslisztet, 1 főtt, áttört burgonyát, és meleg helyen kb...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+