Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Zöldfűszeres kagyló




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4-6 fő
Árkategória:

drága
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 100 g metélőzeller
- mogyoróhagyma 100 sárgarépa
- olívaolaj 1 gerezd
- 2 kg kagyló
- créme fraiche 4 evőkanál
- 100 g póréhagyma
- fehérbor 4 evőkanál
- vagdalt zöldfűszer (turbolya,bazsalikom, kapor, petrezselyem, tárkony) 200 ml
- só 200 g
- fokhagyma 2 evőkanál
Elkészítés:
Húzzuk ki a kagyló szálait, a már kinyílt kagylókat dobjuk el. Vágjuk kis kockákra a zöldségeket, vagdaljuk apróra hagymát és a fokhagymát. Forrósítsunk egy nagy edényben olívaolajat, pároljuk meg benne a zöldségkockákat, a hagymát és a fokhagymát. Tegyük bele a kagylót, öntsük fel fehérborral. Főzzük fedett edényben, amíg a kagylók ki nem nyílnak. Vegyük ki a kagylót, tegyük négy tányérra vagy egy nagy tálba. A zárt kagylókat dobjuk el (ezek már romlottak). Keverjük össze zöldfűszerekkel és Créme fraiche-sel a levet, ízesítsük sóval, borssal, majd öntsük a kagylókra
Főzz olcsón
Tojáspörkölt főtt tésztával
A tojásokat keményre főzzük, majd kihűtjük, és tojásszeletelővel karikára vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljü...
Fokhagymás sárgaborsókrém leves
A sárgaborsót megmossuk, majd sós, ételízesítős vízben félig puhára főzzük. A vízbe teszünk három gerezd fokhagymát, amitől még pikánsabb í...
Túrógombóc tejkaramella öntettel
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgáját elkeverjük a túróval, a vaníliacukorral, a porcukorral és a búzadarával. A tojások fehérjét kemény...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+