Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Drágika húsostálja




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1 késhegynyi őrölt gyömbér
- 1 db alma
- 1 mokkáskanál törött fehér bors
- 2 evőkanál ketchup
- 1 db narancs
- 1 csésze meggybefőtt (levétől leszűrt, kimagozott)
- 1 teáskanál mustár
- 80 dkg burgonya
- 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
- 50 dkg comb vagy lapocka
- 0,5 dl meggybefőttlé
- 5 dkg füstölt szalonna
- 0,5 dl vörös bor
- 3 dkg mazsola
- 1 mokkáskanál őrölt szegfűbors
Elkészítés:
Ezt a különlegesen finom ételt cserépedényben a legjobb elkészíteni. A héjában főtt és hasábokra vágott burgonyát a beáztatott tál aljára terítjük. Jól megsózzuk és összeforgatjuk. A húst megmossuk, letöröljük, felszeleteljük, és húskalapáccsal kissé kiverjük. Fűszermártással vastagon bekenjük. A fűszermártás készítéséhez a mustárt, a ketchupot, a sót, a fehér borsot és a többi fűszert jól összekeverjük. A burgonya tetejére egymás mellé helyezzük a megkent hússzeleteket. A hámozott, kicsumázott és gerezdekre szeletelt almát, az úgyszintén hámozott és gerezdjeire szedett narancsot, a tisztított mazsolát és a kimagozott meggyet úgy osztjuk el a hús tetején, hogy minden hússzeletre minden gyümölcsből jusson. A nagyon apróra vágott füstölt szalonnával meghintjük, ezután a vörös bor és meggybefőttlé keverékével az egészet leöntjük. A cseréptálat lefedjük, és hideg sütőbe téve 10 percig takaréklángon, további 20 percig kicsit erősebb lángon, majd 60 percig közepes lángon sütjük. (Ha nem cserépedényben, hanem tűzálló tálban készítjük, akkor dupla mennyiségű vörös bor és dupla mennyiségű befőttlé szükséges hozzá. Ebben az esetben a tálat előmelegített forró sütőbe tesszük, majd közepes lángon sütjük 60 percig.)
Főzz olcsón
Tejszínes brokolikrém leves
A vajat megolvasztjuk, majd az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk rajta. Beletesszük a rózsákra szedett, megmosott brokkolit, és felengedj...
Kukoricás rizs
A rizst átválogatjuk, mossuk. Bő, háromszoros vízben odatesszük főni. Sózzuk, olajat teszünk a vízbe. Lassú tűzön fedő alatt megfőzzük. Egy...
Tojáspörkölt főtt tésztával
A tojásokat keményre főzzük, majd kihűtjük, és tojásszeletelővel karikára vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljü...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+