Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Májgombóc




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 3 db csirkemáj
- 1 db áztatott zsemle
- 2-3 kanál liszt
- 1 fej kis hagyma
-
- bors
- 2 kanál kacsazsír
- 3 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A zsemlét langyos vízben megáztatom, majd kicsavarom és szétmorzsolom. Az apróra vágott hagymát egy kanál zsíron megdinsztelem, összekeverem az elkapart májjal, az apróra vágott petrezselyemzölddel (sok legyen), a liszttel és a másik kanál zsírral. Sózom, borsozom, késhegynyi paprikát szórok rá, alaposan összekeverem, és legalább egy óra hosszat állni hagyom. A forró levesbe szaggatom kiskanállal és kb. 10 perc alatt kész. Ami még javíthatja a májgombócot: nagyon sok petrezselyemzöld, sok csirkemáj és gomba.
Főzz olcsón
Dübbencs
A megtisztított krumplit kockákra vágva, vízben megfőzzük, leszűrjük, és jól megtörjük. Közben a cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt...
Meggyes párna
A réteslapot vékonyra nyújtjuk, majd 5 x 5 centiméteres négyzeteket vágunk. A négyzetek közepére teszünk egy-egy darabka szilvalekvárt, majd a té...
Húsvéti hidegtál
Megtisztítom a hagymákat és a zöldhagymát. A húst felszeletelem, mikor már kihűlt. Az összes hozzávalót elrendezem egy nagy tálon, majd az egészet...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+