Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Kagylós spagetti




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4-6 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 100 g vöröshagyma
- 2 db halászlékocka
-
- 1 dl olaj
- 400 g fagyasztott kagyló
- 2 dl száraz fehérbor
- 300 g sárgarépa
- 500 g spagetti
- 1 db citrom
- 1 csomó petrezselyem
Elkészítés:
Az anyagokat megtisztítjuk. A fokhagymát péppé zúzzuk, a vöröshagymát és a sárgarépát kézi mixerrel (ha nincs, sima húsdarálón) finomra vágjuk, ledaráljuk. A zöldpetrezselymet finomra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a péppé zúzott fokhagymát, majd a zöldséget, és pár percig pároljuk. Felöntjük a fehérborral, és ugyanannyi vízzel, beletesszük a halászlékockát és felforraljuk. Ha felforrt, beletesszük a még fagyott állapotban lévő kagylót, sózzuk, borsozzuk, citromlével ízesítjük és beleszórjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet. Az ismételt felforrás után 8-10 percig főzzük. Amennyiben a leve túl híg lenne, két deka fagyos vajat dolgozzunk össze két deka liszttel, és apró golyók formájában adjuk a párolóléhez, amely besűríti. Amíg a kagyló fő, megfőzzük a makarónit, leöblítjük, forró olajban felforrósítjuk. A megpárolódott zöldséges kagylót összekeverjük a makarónival, és forrón tálaljuk. Ízletességét fokozhatjuk, ha tetejét reszelt sajttal megszórjuk és pár percre forró sütőbe, vagy grillbe tesszük. Jól lehűtött száraz pezsgő illik hozzá.
Főzz olcsón
Olajos sós kiflik
A lisztet átszitáljuk, majd a sóval, és a cukorral elkeverjük. Kevés tejet langyosítunk, és az élesztőt felfuttatjuk benne. A liszthez hozzáadjuk az...
Zsemlegombóc (vadashoz)
A zsemlét kis kockákra vágd fel. Pirítsd meg, de figyelj rá, nehogy megégjen. A lisztet a tojással keverd össze, és annyi vízzel dolgozd össze, hogy...
Zabpelyhes karfiol
A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Lisztbe, tojásba majd a natúr zabpehelybe forgatjuk, és végül...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+