Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Fokhagymás meditteránsaláta




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4-6 fő
Árkategória:

drága
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- fokhagyma
- 80 g zöldpaprika
- 4 dl száraz fehérbor
- 100 g főtt kagylóhús
- 40 g fekete olívabogyó
- 80 g vöröshagyma
- 15 g kapribogyó
- 100 g főtt garnéla
-
- 1 db citrom
- 1 db piros fejes saláta
- 400 g tintahal
- 1,2 dl olaj
- 1 db tojássárgája
Elkészítés:
A tintahalat megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, majd fokhagymás fehérborban puhára főzzük. Szükség esetén kevés vizet öntünk rá. A tojássárgáját olajjal kikeverjük, az így nyert majonézt ízesítjük sóval, törött borssal, zúzott fokhagymával, a citrom és a tintahal párolólevével, apróra vágott kapribogyóval, majd simára keverjük. Az ízesített mártáshoz hozzáadjuk a kihűlt tintahalhúst, a főtt kagylóhúst, a főtt, tisztított garnélát, a kimagozott fekete olajbogyót, a kockára vágott zöldpaprika húsát, a vékony, karikára vágott vörös-hagymát, a vékonyra metélt piros fejes salátát. Az egészet lazán összekeverjük. Salátalevélen jól lehűtve tálaljuk.
Főzz olcsón
Tejszínes karfiolleves
A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk. Egy lábasban feltesszük a vizet főni, sóval, delikáttal ízesítjük, majd beletesszük a karikára vágott...
Császármorzsa
A lisztet elkeverjük a búzadarával, majd ráöntjük a tejet. Azzal is alaposan elvegyítjük, és a keveréket egy órán át hagyjuk állni, hogy a bú...
Élesztős sütemény szilvával
Egy 26 cm-es tortaforma aljára vágjuk méretre a sütőpapírt. Az összes hozzávalót kimérve egy nagyobb tálba készítjük és mixerrel 8 perc alatt ö...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+