Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Tiramisu




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4-6 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 12 dkg porcukor
- 1/2 dl rum
- 4 db tojássárgája
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1 evőkanál nescafe
- 2 db azzuro krém
- 30 db babapiskóta
Elkészítés:
A kávét 1 dl. melegvízben feloldjuk, ha kihűlt beleöntjük a rumot. A tojássárgákat fehéredésig keverjük a porcukorral és a fahéjjal, majd hozzáadjuk az Azzurot. A rumos kávéba megmártjuk a babapiskótákat. Egy tál aljára lerakunk egy sort, majd az oldalára is állitunk körbe egy sor piskótát. A krém felét rásimítjuk a piskótára. Erre lerakjuk a maradék piskótát, majd a maradék krémet. Letakarva hűtőszekrénybe tesszük, és másnapig állni hagyjuk. Tálaláskor tetejét meghintjük keserű kakaóporral. Készíthetjük gyümölcstorta lapra is.
Főzz olcsón
Tejbegrízes süti
1 liter tejet a margarinnal, a cukorral és a vanília cukorral föltesszük főzni. A bögre tejben elkeverjük a búzadarát, és amikor felfő a cukros-...
Tojáspörkölt főtt tésztával
A tojásokat keményre főzzük, majd kihűtjük, és tojásszeletelővel karikára vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljü...
Barna rozsos kenyér
Az élesztőt feloldom egy jókora bögre vízben, és beleöntöm a rozslisztbe. Ha kell adok még vizet hozzá, hogy sűrű palacsintatészta állagú legyen...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+