Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Tiramisu




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4-6 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 300 g piskótalap
- 100 g porcukor
- 1 tasak habfixáló
- 2-3 evőkanál citromlé
- 250 g mascarpone
- 1 kg vegyes gyümölcs
- 20 g vaníliás cukor
- 2 dl tejszín
- db 4 tojássárgája
Elkészítés:
A gyümölcsöket felaprózzuk, a barnulásra hajlamosakat meghintjük citromlével, és alaposan lecsepegtetjük. A mascarponét habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és az egyenként hozzáadott tojássárgákkal. A piskótalap felével kibélelünk egy négyszögletes tálat, meglocsoljuk a likőr felével. A krém felét a piskóta tetejére kenjük, belenyomkodjuk a gyümölcs felét, majd ráborítjuk a maradék piskótalapot, meglocsoljuk a maradék likőrrel, bevonjuk a maradék krémmel, és csinosan változatosan kirakjuk a maradék gyümölccsel. 6 órára behűtjük, és kockákra vágva tálaljuk.
Főzz olcsón
Gombás krokett
Felforralunk 8 dl vizet egy mokkáskanál sóval és apránként beleszórjuk a darát, majd állandó keverés mellett 3-4 percig főzzük alacsony lángon. Am...
Diós-áfonyás muffin
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A lisztet, a sütőport és a cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a tejet, a vanília aromát, és az...
Zsemlegombóc (vadashoz)
A zsemlét kis kockákra vágd fel. Pirítsd meg, de figyelj rá, nehogy megégjen. A lisztet a tojással keverd össze, és annyi vízzel dolgozd össze, hogy...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+