Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Tiramisu




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4-6 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 10 dkg porcukor
- 2 dl tejszín
- 1 db piskótalap
- 1/2 dl rum
- 2 dl hideg kávé
- 9 db tojássárgája
- zselatin
- 30 dkg mascarpone
Elkészítés:
A tejszínt hidegtálban sűrű, kemény habbá verjük. A tojássárgáját porcukorral habverővel fehéredésig keverjük (elektromos habverővel), majd a rum következik (ezt kézi habverővel keverjük bele). Hozzáadjuk a sajtot, majd a felvert tejszínt és végül a feloldott zselatint öntjük hozzá. A piskótalapot az edény formájára vágjuk, és kávéval meglocsoljuk, de ne áztassuk el. Ráöntjük a krém kb. felét és elsimítjuk. Erre rátesszük a következő tortalapot, ezt is meglocsoljuk (vagy inkább megspricceljük) kávéval, ráöntjük a maradék krémet, és kicsit megrázogatjuk, hogy a krém egyenletes legyen. Megszórjuk kakaóporral, és 12 órán át, hűtőben tároljuk, mert csak így lehet majd szépen szeletelni.
Főzz olcsón
Bodzaszörp
Bodzaszörp készítéshez a bodza virágokat tegye megfelelő edénybe, engedjen rájuk 2 liter tiszta csapvizet, adja hozzá a citrompótló felét és...
Húsvéti hidegtál
Megtisztítom a hagymákat és a zöldhagymát. A húst felszeletelem, mikor már kihűlt. Az összes hozzávalót elrendezem egy nagy tálon, majd az egészet...
Tavaszi csirkeleves
A csirkemell csontot, és a csirkemájat megtisztítjuk, átmossuk és hidegvízben feltesszük főni. A vízbe beletesszük az egész borsot, majd a megtisztí...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+