Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Almás krémes




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

6 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 18 dkg porcukor
- 8 db tojás
- 5 dl tej a krémhez
- 1 db tortabevonó csokoládé a krémhez
- 25 dkg margarin a krémhez
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 evőkanál kakaó
- 18 dkg porcukor a krémhez
- 20 dkg liszt
- 1,5 kg alma
- 3 evőkanál víz
Elkészítés:
Alufóliával kibélelt tepsibe a kicsumázott almaszeleteket szorosan egymás mellé tesszük. A tojások sárgáját a porcukorral és a vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a keményre vert tojáshabot. A massza felét a tepsibe helyezett almára simítjuk, majd a maradékhoz hozzákeverjük a kakaót, és úgy kenjük a sárgaszínű massza tetejére. Előmelegített sütőben sütjük. A krémhez a tejben megfőzzük a pudingport. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük. A kihűlt süteményt kiborítjuk, lehúzzuk róla a fóliát. Így felülre kerül az alma, amire rákenjük a pudingot. Majd bevonjuk a tortabevonóval.
Főzz olcsón
ŐSZIBARACK SORBET
A puha, érett őszibarackokat szőrszitán áttörjük, kiegészítjük 1/2 liter hideg vízzel, hozzákeverjük a porcukrot, a citrom levét, majd átszűrjü...
Dübbencs
A megtisztított krumplit kockákra vágva, vízben megfőzzük, leszűrjük, és jól megtörjük. Közben a cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt...
Húsvéti sárga túró
A tojásokat törd fel egy tálba, és szórd bele a cukrot és a vaníliás cukrot. Addig keverd, míg habos nem lesz. A tejet forrald fel a csipetnyi sóval...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+