Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Almás krémes




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

6 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 18 dkg porcukor
- 8 db tojás
- 5 dl tej a krémhez
- 1 db tortabevonó csokoládé a krémhez
- 25 dkg margarin a krémhez
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 evőkanál kakaó
- 18 dkg porcukor a krémhez
- 20 dkg liszt
- 1,5 kg alma
- 3 evőkanál víz
Elkészítés:
Alufóliával kibélelt tepsibe a kicsumázott almaszeleteket szorosan egymás mellé tesszük. A tojások sárgáját a porcukorral és a vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, sütőport és a keményre vert tojáshabot. A massza felét a tepsibe helyezett almára simítjuk, majd a maradékhoz hozzákeverjük a kakaót, és úgy kenjük a sárgaszínű massza tetejére. Előmelegített sütőben sütjük. A krémhez a tejben megfőzzük a pudingport. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük. A kihűlt süteményt kiborítjuk, lehúzzuk róla a fóliát. Így felülre kerül az alma, amire rákenjük a pudingot. Majd bevonjuk a tortabevonóval.
Főzz olcsón
Magvas, rozsos kenyér
Az élesztőt szétmorzsoljuk, és 1 dl langyos vízben feloldjuk. Belekeverünk két evőkanál rozslisztet, 1 főtt, áttört burgonyát, és meleg helyen kb...
Besamelmártás
A vajat és a lisztet keverd össze, és kis lángon, gyakran keverve hevítsd fel, de ügyelj arra, hogy ne égjen le. A hagymát pucold meg, és tűzd meg a...
Tejszínes brokolikrém leves
A vajat megolvasztjuk, majd az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk rajta. Beletesszük a rózsákra szedett, megmosott brokkolit, és felengedj...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+