Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Palacsinta olaszosan




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg füstölt szalonna
- 15 dkg vagdalt-hús (konzervből),
- 10 dkg reszelt parmezánsajt
- 1 mokkáskanál rozmaring
- 1 db kis doboz paradicsompüré
- 1 késhegynyi kakukkfű
- 0,5 dl olaj
- 1 db tojás
- 1 késhegynyi bazsalikom
- 2 dl szódavíz
- 2 dl tej
- 1 teáskanál szurokfű
- 1 evőkanál olaj
- 15 dkg liszt
Elkészítés:
A palacsintákat a szokásos módon megsütjük. Egy evőkanál olajon megpirítjuk az apró kockákra vágott füstölt szalonnát, hozzáadjuk az apróra vágott vagdalt húst, rászórjuk a fűszereket, belekeverjük a paradicsompürét, a megtisztított és szétzúzott fokhagymát, majd néhány percig együtt pirítjuk. Ezután felöntjük 4 dl vízzel, jól megsózva, borssal meghintve felforraljuk, és 15 percig főzzük. Tűzálló tál aljára terítünk egy palacsintát, megkenjük a sűrű paradicsomos mártással, majd reszelt sajtot szórunk rá, erre újabb palacsinta kerül. A tetejét vastagon megszórjuk reszelt sajttal, leöntjük a maradék mártással, és a tálat lefedve, előmelegített, forró sütőben 20 percig sütjük. Tálaláskor cikkeket vágunk belőle.
Főzz olcsón
Mákos rétes
Fél kiló lisztből két rétesre való vékony tésztát húzunk ki. Fél kiló cukrot három deci tejjel sűrűre főzünk, belekeverünk fél kiló darált...
Barna pác
A húsokat egy éjszakán át hagyd állni a pácban. Körülbelül 8 szelet húshoz elegend...
Gyümölcsös joghurtkehely
A joghurtot elkeverjük a porcukorral és a zselatinnal, majd hozzáadjuk a habbá vert tejszínt és jól elkeverjük. A kelyhek aljára teszünk egy-egy egy...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+