Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Spagetti olajbogyóval




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 10 dkg reszelt parmezánsajt
- 1 db friss, csöves csípős paprika (aki nem szereti a csípős ízt, el is hagyhatja)
- 10 dkg főtt füstölt sonka
- 2 db nagy, érett paradicsom
- 2 evőkanál kimagozott olajbogyó
- 25 vagy 30 dkg spagetti
- 4 evőkanál olaj
- 4 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A spagettit apróra tördeljük, és forrásban lévő sós vízben puhára főzzük, majd lecsöpögtetjük, és melegen tartjuk. Közben az olajbogyót apróra vagdaljuk, a paradicsomot lehámozzuk és felszeleteljük, a főtt füstölt húst vékony laskára vágjuk, a fokhagymát tisztítás után szétzúzzuk. A felforrósított olajban megpirítjuk a fokhagymát és az olajbogyót, hozzátesszük a csípős paprikát, a sonkát, együtt pirítjuk néhány percig, majd a paradicsomot is beletéve mártássá forraljuk. A főtt spagettit beleforgatjuk a mártásba, és jól megforrósítva, a reszelt sajttal bőven meghintve tálaljuk.
Főzz olcsón
Bundás szendvics
A kenyérszeletekre ráreszeljük a füstölt sajtot, ráhelyezzük a karikára vágott lilahagymát, majd egy kenyérszeletet ráborítunk. Az így kapott...
Pikáns tormás sonkatekercs
A sajtkrémet a vajjal keverd habosra, majd add hozzá a majonézt, a mustárt és a tormát is. Ízlésed szerint fűszerezd sóval, borssal a masszát, majd...
Stollwerck szelet
A tészta hozzávalóit egyszerűen összegyúrjuk, az élesztőt sem kell felfuttatni. A tésztát három részre osztjuk, és gáztepsinyi lapokat sütünk...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+