Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Spagetti olajbogyóval




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 10 dkg reszelt parmezánsajt
- 1 db friss, csöves csípős paprika (aki nem szereti a csípős ízt, el is hagyhatja)
- 10 dkg főtt füstölt sonka
- 2 db nagy, érett paradicsom
- 2 evőkanál kimagozott olajbogyó
- 25 vagy 30 dkg spagetti
- 4 evőkanál olaj
- 4 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A spagettit apróra tördeljük, és forrásban lévő sós vízben puhára főzzük, majd lecsöpögtetjük, és melegen tartjuk. Közben az olajbogyót apróra vagdaljuk, a paradicsomot lehámozzuk és felszeleteljük, a főtt füstölt húst vékony laskára vágjuk, a fokhagymát tisztítás után szétzúzzuk. A felforrósított olajban megpirítjuk a fokhagymát és az olajbogyót, hozzátesszük a csípős paprikát, a sonkát, együtt pirítjuk néhány percig, majd a paradicsomot is beletéve mártássá forraljuk. A főtt spagettit beleforgatjuk a mártásba, és jól megforrósítva, a reszelt sajttal bőven meghintve tálaljuk.
Főzz olcsón
Almás-diós-lekváros pite
A tésztához valókat egy nagyobb tálba öntjük, és jól összegyúrjuk. Ezután a tésztát két részre osztjuk. Az almákat megtisztítjuk,...
Tejbegrízes süti
1 liter tejet a margarinnal, a cukorral és a vanília cukorral föltesszük főzni. A bögre tejben elkeverjük a búzadarát, és amikor felfő a cukros-...
Diós joghurtos almasaláta
A mazsolát langyos tejbe áztatjuk. A diót durvára vágjuk, majd egy serpenyőben kissé átpirítjuk. Az almát meghámozzuk, magházát kivesszük, és vé...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+