Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Sonkás szűzérmék




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

drága
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 25 dkg főtt füstölt sonka vagy tarja
- só és törött fekete bors, ízlés szerint
- liszt a bundázáshoz
- 25 vagy 30 dkg sertés szűzpecsenye
- 1 mokkáskanál zsálya
Elkészítés:
A szűzpecsenyét megmossuk, letöröljük, majd kis érmékre vagdaljuk. A főtt füstölt sonkát ugyancsak érmékre vágjuk, a húst megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk a zsályával. Egy szelet fűszerezett szűzérmére egy szelet sonkát teszünk, fogvájóval megtűzzük, hogy egyben maradjanak, és lisztbe forgatjuk. Bő forró olajban pirosra sütjük, a felesleges olajat lecsöpögtetjük, és meleg tálra szedjük. Almás tormamártással és burgonyapürével kínálhatjuk.
Főzz olcsón
Tökfőzelék
Egy hagymát megdinsztelek, rá egy kevés pirospaprikát szórok, 1-2 dl vízzel felöntöm, és beleteszem a tököt, ízlés szerint sózom. Addig párolom...
Bundázott almakarika
Az almát meghámozzuk, magházát kivesszük és kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A tejből, tojásból, és lisztből sűrű palacsintatésztát készítü...
Őszibarackos joghurt alagút
A natúr joghurtot a zselatinnal, a porcukorral, és a vanília cukorral elkeverjük, és annyi időre tűz fölé helyezzük amíg a zselatin elolvad. Ezt kö...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+