Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Sonkás rizsropogós




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1 db tojás
- 5 dkg reszelt füstölt sajt
- liszt, zsemlemorzsa a bundázáshoz
- 1 evőkanál rizsliszt
- 1 dl füstölt húslé
- olaj a sütéshez
- 3 dl főtt rizs
- 2 db tojás
- 1 csokor zöldpetrezselyem
- 1 késhegynyi curry
- 25 vagy 30 dkg főtt füstölt hús
Elkészítés:
A füstölt húst ledaráljuk. A tojást habosra verjük, belekeverjük a füstölt hús levét, a rizslisztet, a reszelt sajtot, a finomra metélt zöldpetrezselymet, az őrölt fehér borsot és a curryt, végül hozzáadjuk a főtt rizst is. Jól összedolgozzuk a masszát, majd nedves kézzel henger alakúra formáljuk. Lisztben, tojásban, zsemlemorzsában megforgatjuk, és bő forró olajban ropogós-pirosra sütjük. Tartármártással és párolt vajas zöldséggel fogyaszthatjuk.
Főzz olcsón
Dödölle
A krumplikat megtisztítjuk és felkockázzuk és 2 l vízben megfőzzük, amihez 1 evőkanál sót adunk. Amikor a krumpli megpuhult a levével együtt 15...
Karamellás tej
A tejforralóba kimérjük a cukrot, és folyamatosan kevergetve aranybarnára karamellizáljuk. Ekkor ráöntjük a tejet, és mire a tej felforr, addigra az...
Klasszikus lángos
1 dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztbe tesszük a sót, és a felfutott élesztővel, az 5 ek olajjal és annyi langyos...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+