Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Sonkás cérna




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 2 dl tejföl
- 2 db tojás
- 25 dkg cérnametélt
- 25 dkg főtt füstölt sonka
- 10 dkg reszelt márványsajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 dkg vaj
Elkészítés:
A cérnametéltet apróra tördeljük, forrásban lévő sós vízben puhára főzzük, majd lecsöpögtetjük, a vajra szedve jól összekeverjük, és melegen tartjuk. A főtt füstölt húst kétszer átdaráljuk, ezután összekeverjük a habosra felvert tojással, a tejföllel, a reszelt sajt felével, a megtisztított és szétzúzott fokhagymával, a sóval, a fehér borssal, ráöntjük a vajas tésztára, és jól elkeverjük. Kikent tűzálló tálba öntjük, majd előmelegített forró sütőben fedő nélkül 15 percig sütjük. A tányérján ki-ki megszórja a maradék reszelt sajttal.
Főzz olcsón
Joghurtos narancsleves
A narancsok levét kifacsarjuk, majd hozzáadjuk a narancslevet, a joghurtot, a vaníliacukrot, és a porcukrot. Az egészet jól elkeverjük, majd habosra...
Élesztős sütemény szilvával
Egy 26 cm-es tortaforma aljára vágjuk méretre a sütőpapírt. Az összes hozzávalót kimérve egy nagyobb tálba készítjük és mixerrel 8 perc alatt ö...
Császármorzsa
A lisztet elkeverjük a búzadarával, majd ráöntjük a tejet. Azzal is alaposan elvegyítjük, és a keveréket egy órán át hagyjuk állni, hogy a bú...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+