Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Sonkametélt bikavérben




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1 db kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor zöldpetrezselyem
- só és törött fekete bors ízlés szerint
- 5 dkg vaj
- 1,5 dl bikavér (vagy egyéb testes, nehéz vörösbor)
- 1 késhegynyi őrölt koriander
- 40 dkg főtt füstölt sonka vagy tarja
- 1 teáskanál liszt
Elkészítés:
A vajat megmelegítjük, majd üvegesre fonnyasztjuk rajta a megtisztított, finomra vagdalt vöröshagymát és a szétzúzott fokhagymát. Meghintjük a liszttel, pirítjuk néhány percig, majd felöntjük 1 dl vízzel, a tejszínnel és a vörösborral. Sóval és a többi fűszerrel ízesítjük, ezután simára keverve jól felforraljuk. Közben a sonkát vékony csíkokra metéljük, és a finomra vagdalt zöldpetrezselyemmel együtt beleforgatjuk a mártásba. Még egyszer felforraljuk, és burgonyakrokettel vagy burgonyalepénnyel kínáljuk.
Főzz olcsón
Sokmagvas Barna Kenyér
Előmelegítjük a sütőt, 250 fokra. Bemérjük az összetevőket és bedagasztjuk a tésztát. Mixerben, alacsony fokozaton 8 percig keverjük, majd 1...
Csirkehúsleves
A csirkeszárnyakat áttisztítom, a többi húst átmosom. Hideg sós vízben lassú lángon felteszem főzni, szemes borssal, egészben hagyott vöröshagymá...
Tejes-zöldséges rizsleves
Vékony rántást készítünk, vagyis kevés olajat forrósítunk elkeverjük benne a lisztet, majd a tűzről levéve kevés pirospaprikát adunk hozzá és v...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+