Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Sonkalepény




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 25 dkg nyers füstölt sonka vagy tarja
- 2 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- , só és törött fekete bors ízlés szerint
- 3 evőkanál olaj
- 2 db tojás
- 2 db összetört szegfűszeg
- tej a sonka áztatásához
Elkészítés:
A nyers füstölt sonkát előző nap tejben áztatjuk. A tejből kivéve lecsöpögtetjük, és kétszer átdaráljuk, hogy teljesen pépes legyen. A tojásokat habosra felverjük, belekeverjük a 2 dl tejet és a lisztet, majd hozzáadjuk a pépes sonkát és a fűszereket. Jól összedolgozzuk, és 10 percig állni hagyjuk. Ezután evőkanállal adagolva kis lepényeket formálunk belőle, s ezeket forró olajban mindkét oldalukon pirosra sütjük. Meleg tálra szedjük és burgonyapürével, almás tormamártással tálaljuk.
Főzz olcsón
Hamis halleves
A vöröshagymát meghámozzuk, és nagyon apróra összevágjuk. Leveses fazékba öntjük az olajat, felforrósítjuk, és a hagymát üvegesre pirítjuk...
ŐSZIBARACK SORBET
A puha, érett őszibarackokat szőrszitán áttörjük, kiegészítjük 1/2 liter hideg vízzel, hozzákeverjük a porcukrot, a citrom levét, majd átszűrjü...
Dübbencs
A megtisztított krumplit kockákra vágva, vízben megfőzzük, leszűrjük, és jól megtörjük. Közben a cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+