Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Sonka csészében




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 1 tubus majonéz
- 10 dkg reszelt füstölt sajt
- 1 teáskanál szardellapaszta
- 4 szelet szelet gépsonka
- 2 dkg vaj
- 1 teáskanál kapribogyó (leve nélkül)
- kevés mustár
- 2 dl tejföl
Elkészítés:
Kis alufólia pohárkákat vagy csészéket nagyon vastagon kikenünk vajjal, és kibéleljük egy-egy gépsonkaszelettel. Mindegyikbe óvatosan beleütünk egy tojást, vastagon beszórjuk reszelt sajttal és megsózzuk. Az előmelegített forró sütőbe beleállítunk egy tepsit, egy ujjnyi vizet töltünk bele, és a poharakat a tepsibe tesszük. A sonkás tojást addig pároljuk a gőzben, amíg a tojás megkocsonyásodik. Ezután a csészékből óvatosan kiborítjuk, és meleg tálra tesszük. Leöntjük a majonéz, a szardellapaszta, az apróra vágott kapribogyó, a mustár, a törött bors és a tejföl keverékével. Tálalhatjuk úgy is, hogy tálra halmozunk párolt petrezselymes rizst (vagy pirított burgonyát), ráhelyezzük a sonkás tojást, és a mártást külön kínáljuk hozzá.
Főzz olcsón
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+