Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Sonka áfonyával




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1 tubus majonéz
- só és törött fekete bors ízlés szerint
- 1 dl leszűrt áfonyabefőtt (vagy 1 evőkanál szárított áfonyabogyó, amelyet gyógynövényüzletben lehet kapni)
- 50 dkg nyers füstölt sonka vagy tarja
- 1 dl tejföl
- 1 teáskanál reszelt vöröshagyma
Elkészítés:
Az előző nap beáztatott füstölt sonkát friss hideg vízben feltéve kis lángon addig főzzük, amíg olyan puha nem lesz, hogy a villa hegye könnyen belecsúszik. Levében hagyjuk kihűlni. Közben a majonézt összekeverjük a levétől leszűrt áfonyabefőttel, a tejföllel, a reszelt vöröshagymával, sóval, borssal. (Ha szárított áfonyabogyóból készítjük, akkor a bogyókat először megőröljük, és vízben kis lángon addig főzzük, amíg sűrű mártássá nem válik, akkor kevés cukorral ízesítjük, és ha kihűlt, hozzákeverjük a többi alapanyaghoz.) Tálaláskor a rostjaira merőlegesen felszeletelt sonkát leöntjük a majonézes mártással, és szalmaburgonyával vagy burgonyalepénnyel kínáljuk.
Főzz olcsón
Tepertős pogácsa
A tej felét a cukorral elkeverem,belemorzsolom az élesztőt.Alisztet a tepertővel,a sóval,borssal összekeverem,ez után a felfuttatott élesztőt,a tojás...
Sajtkrémes kifli
Először elkészítem a sajtkrémet, mert hidegen töltöm majd a tésztába. Ehhez sűrű besamelt készítek: a vajat felolvasztom, rádobom a lisztet, fehé...
Pókhálós muffin
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy lábasban olvasszuk fel a vajat, a csokoládét és a cukrot. Adjuk hozzá a tejet és a tejfölt, majd amikor elhű...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+