Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Párizsi póré




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 2 vagy 2,5 dl sör
- 2 szál vastag póréhagyma
- 1 késhegynyi őrölt szerecsendió-virág
- 1 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt fehér bors, ízlés szerint
- 1 evőkanál szardellapaszta
- 10 vagy 12 dkg liszt
Elkészítés:
A tojást habosra verjük, hozzáadjuk a sört, a szardellapasztát, a fűszereket és annyi lisztet, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Jól összekeverjük, és 10 percet pihentetjük. Közben a megtisztított, lemosott póréhagymát vékony karikára vágjuk, és belekeverjük a tésztába. A felforrósított olajba evőkanállal beleszaggatjuk a tésztát, tetejét kanállal lelapítjuk, és mindkét oldalát pirosra sütjük. Tartármártással és sült burgonyával vagy burgonyapürével és salátával kínálhatjuk.
Főzz olcsón
Olajos sós kiflik
A lisztet átszitáljuk, majd a sóval, és a cukorral elkeverjük. Kevés tejet langyosítunk, és az élesztőt felfuttatjuk benne. A liszthez hozzáadjuk az...
Szilvás tigris pite
A hat tojást kettéválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrokat és habosra keverjük. Beletesszük a sütőport és az olajat, majd hozzászitáljuk a...
Fokhagymás-tökmagos kenyérkoszorú
Langyos vízzel elkeverjük a cukrot, 1 ek lisztet, és az élesztőt, majd langyos helyre tesszük és hagyjuk felfutni. A maradék lisztet átszitáljuk, és...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+