Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Mennyei máj




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 8 szelet hajszálvékony, nagy császárhús
-
- 1 dl sűrű tejföl
- 1 púpozott teáskanál paradicsompüré
- törött fekete bors, ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 8 db csirkemáj
- 10 dkg reszelt sajt
- , tej a csirkemáj áztatásához
Elkészítés:
A tejfölt, a paradicsompürét, a megtisztított, szétzúzott fokhagymát, a sót és a cukrot összekeverjük a reszelt sajt felével. Az előző este tejbe áztatott és hűtőszekrényben tartott csirkemájat kivesszük a tejből és leszikkasztjuk. A császárhús-szeleteket megkenjük a sajtos krémmel, minden szeletre egy csirkemájat teszünk, majd hústűvel ügyesen összetűzzük, hogy szét ne essen. Előmelegített grillsütő rácsára (vagy forró sütőbe, tűzálló tálra) egymás mellé tesszük a kis csomagokat, és addig sütjük, amíg a császárhús, ropogós nem lesz. A sütőből kivéve rászórjuk a maradék reszelt sajtot, és addig pirítjuk, amíg a sajt ráolvad a tetejére. Bármilyen salátával vagy hideg mártással nagyon finom.
Főzz olcsón
Étcsokis muffin
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy lábasban olvasszuk fel a vajat, a csokoládét és a cukrot. Adjuk hozzá a tejet és a tejfölt, majd amikor elhű...
Karamellás tej
A tejforralóba kimérjük a cukrot, és folyamatosan kevergetve aranybarnára karamellizáljuk. Ekkor ráöntjük a tejet, és mire a tej felforr, addigra az...
Tonhalas-brokkolis tészta
A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A brokkolit megmossuk, majd vizet forralunk neki és 3 perc alatt roppanósra pároljuk a lobogó vízben. Hideg...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+