Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Mennyei máj




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 8 szelet hajszálvékony, nagy császárhús
-
- 1 dl sűrű tejföl
- 1 púpozott teáskanál paradicsompüré
- törött fekete bors, ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 8 db csirkemáj
- 10 dkg reszelt sajt
- , tej a csirkemáj áztatásához
Elkészítés:
A tejfölt, a paradicsompürét, a megtisztított, szétzúzott fokhagymát, a sót és a cukrot összekeverjük a reszelt sajt felével. Az előző este tejbe áztatott és hűtőszekrényben tartott csirkemájat kivesszük a tejből és leszikkasztjuk. A császárhús-szeleteket megkenjük a sajtos krémmel, minden szeletre egy csirkemájat teszünk, majd hústűvel ügyesen összetűzzük, hogy szét ne essen. Előmelegített grillsütő rácsára (vagy forró sütőbe, tűzálló tálra) egymás mellé tesszük a kis csomagokat, és addig sütjük, amíg a császárhús, ropogós nem lesz. A sütőből kivéve rászórjuk a maradék reszelt sajtot, és addig pirítjuk, amíg a sajt ráolvad a tetejére. Bármilyen salátával vagy hideg mártással nagyon finom.
Főzz olcsón
Mogyoróvajas amerikai csokiskeksz
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a mogyoróvajat, a tojást, a sütőporos lisztet és a tejet. Ezeket jól elkeverj...
Csöröge
A tészta alapanyagait összedolgozzuk, és lisztezett deszkán kinyújtjuk. A tésztát olvasztott zsírral vékonyan megkenjük, majd minden oldalát egymá...
Magvas, rozsos kenyér
Az élesztőt szétmorzsoljuk, és 1 dl langyos vízben feloldjuk. Belekeverünk két evőkanál rozslisztet, 1 főtt, áttört burgonyát, és meleg helyen kb...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+