Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Pulykamell narancsmártásban




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 2 dl tejszín
- 1 késhegynyi őrölt gyömbér
- 2 evőkanál liszt
- 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
- 50 dkg kicsontozott, lebőrözött pulykamell
- 8 dkg vaj
- 2 db narancs
- 1 teáskanál reszelt narancshéj
Elkészítés:
A pulykamellet vékonyra szeletelem, széleit bevagdosom, majd húskalapáccsal gyengén kiverem. Leöntöm a megsózott, megborsozott tejszínnel és egy napig benne érlelem letakarva, hűtőszekrényben. Fogyasztás előtt a pulykamell-szeleteket lecsöpögtetem, és lisztbe mártva 5 dkg vajon mindkét oldalán átsütöm. Míg a hús sül, elkészítem a mártást: a narancsot meghámozom, a fehér bundáját is leveszem. Gerezdekre, majd kis kockákra vágom. A pácolás után visszamaradt tejszínbe keverem a narancskockákat, a narancshéjat, a gyömbért, kevés sót. A maradék liszttel simára keverem. Az átsült húst melegen tartom. A vajas pecsenyeléhez öntöm a narancsos-fűszeres tejszínt, és állandó keverés közben jól összeforralom. Ezután visszateszem a mártásba a húst, és ismét felforralom. Szerecsendióval ízesített burgonyalángos a hozzáillő köret.
Főzz olcsón
Édes bundás kenyér
A tojásokat felverjük, tojásonként egy evőkanál tejjel, de ételízesítő helyett cukrot és egy vaníliás cukrot keverünk hozzá, ebben forgatjuk meg...
Tökfőzelék
Egy hagymát megdinsztelek, rá egy kevés pirospaprikát szórok, 1-2 dl vízzel felöntöm, és beleteszem a tököt, ízlés szerint sózom. Addig párolom...
Tejfölös meggykocka
Keverőtálba ütöm a tojást,majd rászórom a porcukrot,sütöport és a füszereket.Addig keverem,amíg folyóssá válik.Ekkor hozzácsorgatom az...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+