Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Matrózkolbász




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 40 dkg főtt sertéslapocka vagy sertéscomb
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db tojás
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál szardellapaszta
- 1 mokkáskanál édes pirospaprika
- 5 dkg füstölt szalonna
- zsemlemorzsa a bundázáshoz
- 1 mokkáskanál törött fekete bors
- 1 mokkáskanál csípős paprika
- 0,5 db fél citrom reszelt héja
- 0,5 dl sör
Elkészítés:
A főtt húst a megtisztított vöröshagymával és a füstölt szalonnával együtt ledaráljuk, majd jól összedolgozzuk a habosra felvert tojással, a sörrel, a mustárral, a szardellapasztával és a többi fűszerrel. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól alakítható masszát kapjunk. Vizes kézzel apró kolbászkákat formázunk belőle és bő, forró olajban piros-ropogósra sütjük. Tartármártás, sült burgonya vagy saláta illik mellé.
Főzz olcsón
Gombás krokett
Felforralunk 8 dl vizet egy mokkáskanál sóval és apránként beleszórjuk a darát, majd állandó keverés mellett 3-4 percig főzzük alacsony lángon. Am...
Cukkinis tészta
A megmosott cukkinit és a vöröshagymát egyenletes kockákra vágjuk, majd sóval és borssal fűszerezve egy evőkanál oliva olajon megpirítjuk. Amikor m...
Klasszikus hollandi mártás
A vajat felolvasztjuk, és melegen tartjuk. A tojássárgájához hozzáadjuk a vizet (tojásonként 1 evőkanál), megsózzuk. Vízfürdőben, mérsékelt tűz...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+