Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Matrózkolbász




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 40 dkg főtt sertéslapocka vagy sertéscomb
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db tojás
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál szardellapaszta
- 1 mokkáskanál édes pirospaprika
- 5 dkg füstölt szalonna
- zsemlemorzsa a bundázáshoz
- 1 mokkáskanál törött fekete bors
- 1 mokkáskanál csípős paprika
- 0,5 db fél citrom reszelt héja
- 0,5 dl sör
Elkészítés:
A főtt húst a megtisztított vöröshagymával és a füstölt szalonnával együtt ledaráljuk, majd jól összedolgozzuk a habosra felvert tojással, a sörrel, a mustárral, a szardellapasztával és a többi fűszerrel. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól alakítható masszát kapjunk. Vizes kézzel apró kolbászkákat formázunk belőle és bő, forró olajban piros-ropogósra sütjük. Tartármártás, sült burgonya vagy saláta illik mellé.
Főzz olcsón
Mákos puliszka meggymártással
A puliszkát a hagyományos módon megfőzzük: a növényi tejet, vagy a laktózmentes tejet felforraljuk és ebbe öntjük bele - keverés mellett- a...
Gersli leves
A gerslit megmossuk, a hagymát felkockázzuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk és felöntjük a vízzel. Beletesszük a gerslit és a feldarabolt füstö...
Pudingos csigák
A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a csokoládé pudingport, és jól elkeverjük. A masszát sütőpapírral bélelt (30 cm x...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+