Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Kolbászos ragu




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1 db húsos paradicsompaprika (vagy 1 evőkanál szárított paradicsompaprika-kocka)
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 30 dkg sovány sertéslapocka
- 2 dl tejföl
- 20 dkg lángolt kolbász (vagy nem száraz gyulai kolbász
Elkészítés:
A sertéslapockát megmossuk, megszárítjuk, és vékony csíkokra vágjuk. A felhevített olajon erős lángon állandó keverés közben fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a bőrétől megfosztott, karikákra vágott lángolt kolbászt, a kicsumázott, kockákra vágott paradicsompaprikát, és a megtisztított, szétzúzott fokhagymát. Megsózzuk, meghintjük törött borssal, fedő alatt saját levében 5 percig pároljuk, majd 2 dl vizet öntünk alá és gyakori keverés közben puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult és zsírjára sült, megszórjuk a nagyon finomra vágott zöldpetrezselyemmel, és belekeverjük a tejfölt. Juhtúróból készült túrógombóc illik mellé a legjobban. (A túrógombócot a szokásos módon készítjük, csak a tehéntúró helyett juhtúrót teszünk bele, kaporral és sóval ízesítjük.)
Főzz olcsón
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+