Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Kolbászos rizspogácsa




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 3 dl főtt rizs
- só izlés szerint
- 1 db kis fej vöröshagyma
- 1 db tojás
- 2 dl tejföl
- 3 dkg vaj
- 1 db tojás sárga
- 10 dkg reszelt füstölt sajt
- zsemlemorzsa a bundázáshoz
- 1 db kis tubus kolbászkrém
- 1 mokkáskanál törött fehér bors
- 1 mokkáskanál csípős mustár
Elkészítés:
A hideg főtt rizst összedolgozzuk a tojással és a tojássárgával. Kevés sóval és őrölt fehér borssal fűszerezzük, majd vizes kézzel nagyobb pogácsákat formálunk belőle. (Ha túl híg lenne, kevés rizsliszttel sűríthetjük.) Zsemlemorzsában megforgatjuk és bő, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Míg hűl, a kolbászkrémet, a vajat, 1 evőkanál tejfölt és a megtisztított, lereszelt vöröshagymát habosra keverjük, a mustárral, fehér borssal és sóval ízesítjük, majd a keresztben kettévágott rizspogácsákat vastagon megkenjük vele, mint a zsemlét. Jól összenyomjuk, kikent sütőlemezen egymás mellé tesszük, meglocsoljuk a maradék tejfellel, és előmelegített forró sütőben vagy grillsütőben átforrósítjuk. Megszórjuk a reszelt sajttal, és addig hagyjuk a sütőben, amíg a reszelt sajt ráolvad. Bármilyen salátával kínálhatjuk, de hidegen is nagyon ízletes.
Főzz olcsón
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+