Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Káposztás sonkakocka




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 25 dkg főtt füstölt sonka vagy egyéb kicsontozott füstölt hús
- 1 dl tejföl
- 10 dkg reszelt márványsajt
- só és törött fekete bors, ízlés szerint
- 2 evőkanál liszt
- 2 db közepes nagyságú jonatán alma
- 2 db tojás
- 1 mokkáskanál szárított borsikafű
- 1 kg fejes káposzta
Elkészítés:
A fejes káposztát külső leveleitől meg tisztítjuk, majd nagyon éles késsel metéltre vágjuk, vagy káposztareszelőn lereszeljük. A felhevített olajon sóval, törött borssal, és borsikafűvel fűszerezve fedő alatt puhára pároljuk. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és vékony hasábokra vágva összekeverjük a párolt káposztával. A tojásokat habosra verjük, belekeverjük a tejfölt, a lisztet, kevés sót, és összekeverjük a már langyosra hűlt almás káposztával, valamint a vékony csíkokra vágott főtt füstölt hússal. A sonkás masszát kikent tepsibe vagy tűzálló tálba öntjük, tetejét elsimítjuk, és alufóliával lefedve előmelegített forró sütőben addig sütjük, amíg a beleszúrt hurkapálcára már nem ragad a masszából. Még forrón megszórjuk a reszelt márványsajttal. Kockákra vágva tálaljuk.
Főzz olcsón
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+