Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Kapris burgonyalepény




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 1 fiola kapribogyó
- kevés só
- 4 evőkanál olaj
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 mokkáskanál törött fekete bors
- 1 kg burgonya
- 2 dl tejföl
- 2 dl sör
Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk és lereszeljük. A sört, a tejföl felét, 3 evőkanál olajat, az apróra vágott kapribogyót, a kapribogyó levét és a fűszereket összekeverjük, majd a reszelt burgonyával jól összedolgozzuk. A maradék olajjal kikenünk egy tepsit vagy lapos, tűzálló tálat, a burgonyás masszát belesimítjuk, és az előmelegített forró sütőben addig sütjük, amíg a beleszúrt hurkapálca már nem ragad. Azon forrón megszórjuk a reszelt sajttal, és kockákat vágunk belőle. A tányérján ki-ki megtejfölözheti.
Főzz olcsón
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+