Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Juhász zsemle




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 4 db zsemle
- 10 dkg reszelt sajt
- ízlés szerint só és őrölt fehér bors
- olaj a sütéshez
- 25 dkg juhtúró
- 2 db tojás
- 1 teáskanál pirospaprika
Elkészítés:
A zsemléket lapjával nagyon vékonyra szeleteljük. A tejfölt, a juhtúrót és a reszelt sajt felét összekeverjük, jól megsózzuk, megszórjuk a pirospaprikával és a fehér borssal. A zsemleszeleteket vastagon megkenjük a sajtos krémmel, majd egyet-egyet összeragasztunk. Jól összenyomjuk, és óvatosan, nehogy szétessen, lisztbe, majd a habosra felvert, borsos tojásba mártjuk, és ismét lisztbe forgatva, bő, forró olajban pirosra sütjük mindkét oldalát. A felesleges olajat lecsöpögtetjük róla, és még melegen rászórjuk a reszelt sajtot. Salátát kínálhatunk mellé
Főzz olcsón
Fokhagymás zöldbabfőzelék
Az olajon megdinszteljük a felaprított hagymát, majd rátesszük a felaprított babokat, veganaturával ízesítjük. Használhatunk mirelit babot is...
Kubu ital házilag
A hozzávalókat meghámozzuk, feldaraboljuk, beletesszük egy lábasba, hozzáadjuk a citromok levét illetve a cukrot, majd annyi vízben puhára főzzük,...
Tavaszi csirkeleves
A csirkemell csontot, és a csirkemájat megtisztítjuk, átmossuk és hidegvízben feltesszük főni. A vízbe beletesszük az egész borsot, majd a megtisztí...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+