Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Juhtúrós galuska




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 40 dkg juhtúró
- 40 dkg liszt
- 2 db tojás
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 csokor kapor
- 1,5 dl tej
- 2 sdl tejföl
Elkészítés:
A felvert tojásokat elkeverjük az olajjal, a sóval, a tejjel, a villával szétnyomott juhtúró felével, és annyi liszttel, hogy a szokásos keménységű galuskatésztát kapjuk. Galuskaszaggatóval forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, majd leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük. A füstölt szalonnát apróra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk, belekeverjük a maradék juhtúrót, a tejfölt és a nagyon finomra vagdalt kaprot. Ha szükséges, kissé megsózzuk, majd a galuskát megforgatjuk a szalonnás-túrós mártásban. 10 percre forró sütőbe tesszük, hogy jól átmelegedjen.
Főzz olcsón
Tonhalas-brokkolis tészta
A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A brokkolit megmossuk, majd vizet forralunk neki és 3 perc alatt roppanósra pároljuk a lobogó vízben. Hideg...
Meggyes párna
A réteslapot vékonyra nyújtjuk, majd 5 x 5 centiméteres négyzeteket vágunk. A négyzetek közepére teszünk egy-egy darabka szilvalekvárt, majd a té...
Gyümölcsös joghurtkehely
A joghurtot elkeverjük a porcukorral és a zselatinnal, majd hozzáadjuk a habbá vert tejszínt és jól elkeverjük. A kelyhek aljára teszünk egy-egy egy...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+