Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Juhtúrós galuska




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 40 dkg juhtúró
- 40 dkg liszt
- 2 db tojás
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 csokor kapor
- 1,5 dl tej
- 2 sdl tejföl
Elkészítés:
A felvert tojásokat elkeverjük az olajjal, a sóval, a tejjel, a villával szétnyomott juhtúró felével, és annyi liszttel, hogy a szokásos keménységű galuskatésztát kapjuk. Galuskaszaggatóval forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, majd leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük. A füstölt szalonnát apróra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk, belekeverjük a maradék juhtúrót, a tejfölt és a nagyon finomra vagdalt kaprot. Ha szükséges, kissé megsózzuk, majd a galuskát megforgatjuk a szalonnás-túrós mártásban. 10 percre forró sütőbe tesszük, hogy jól átmelegedjen.
Főzz olcsón
Klasszikus lángos
1 dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztbe tesszük a sót, és a felfutott élesztővel, az 5 ek olajjal és annyi langyos...
Bundás szendvics
A kenyérszeletekre ráreszeljük a füstölt sajtot, ráhelyezzük a karikára vágott lilahagymát, majd egy kenyérszeletet ráborítunk. Az így kapott...
Almakompót
Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és (mérettől függően) negyedekbe, vagy hat részre vágjuk. (Egy citromos vízzel teli, nagy tálba rakjuk az...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+